mun blogi löytyy myös blogit.fi sivustolta!

https://www.blogit.fi/minä-ja-mun-teinit/seuraa

keskiviikko 17. lokakuuta 2018

Ihanat valkosipuliperunat

Moi! Täällä sitä ollaan . Viimeistä lomapäivää viedään , to ja pe menen töihin. Sunnuntaina juoksin Tampereella ensimmäisen ultrajuoksuni , 50.7 km wihan kilometreillä.  Fiilis on edelleen pökerryttävä ja ylpeä! Mä tein sen , jaksoin hinkuttaa 3.3km matkaa kierros toisensa perään. Mukana matkassa oli ihana juoksukaverini Tiina , yksin en varmaan olisi jaksanut taivaltaa !
Eilen mieskin oli lomalla kun vietiin auto tuulilasin vaihtoon. Päätettiin tehdä perheen herkkua, valkosipuliperunoita, joita yleensä tehdään viikonloppuisin kun on aikaa ja kun halutaan syödä vähän paremmin. Ennen en välittänyt kovinkaan paljon valkosipuliperunoista, me tehtiin  ne pakasteista. Kun kaveri teki meille näitä mahtavia perunoita, paluuta ei ole ollut. Ajattelin  jakaa reseptin teillekin! Tää ei ole nopea, eikä kevyt, mutta niin hyvä, että kannattaa vähän käyttää aikaa makunautinnon eteen. Meillä on kaksi teinipoikaa ja ruokaa menee paljon. Meillä siis tehdään usein 5kg perunoista nämä , että saataisiin edes vähän seuraavana päivänä . Nyt kun isompi poika on armeijassa, tehtiin  vajaa 3kg ja siitä jäi justiin yksi annos tälle päivälle. Kylkeen paistettiin kanafileitä ja tehtiin vihersalaattia. Oli hyvää!
Tässä siis 3-5 hengen annos, riippuu paljolti miten suursyömäreitä teillä on. Minun syömisellä meitä ois syönyt useampikin, mutta mies ja poika 15v söi syömisen ilosta.

Valkosipuliperunat 3-5henkilölle

N. 3kg isoja perunoita
I pienehkö - keskikokoinen  valkosipuli ( oikeasti, tähän menee paljon )
5dl kuohukermaa
Suolaa
Voita
Öljyä



Kuori ja leikkaa perunat suurin piirtein tasapaksuiksi renkaiksi. Laita peruna viipaleet veteen odottamaan paistoa.suolaa perunat kerroksittain (ohut kerros perunoita, suolaa, ohut kerros perunoita, suolaa yms)
Kuori ja viipaloi valkosipulit pienehköksi viipaleiksi , älä murskaa!
Paista perunoita pienissä erissä voi-öljyseoksessa ja laita myös joka erään osa valkosipuleista. Perunoiden pitää saada pientä väriä, muttei paistua kokonaan.
Laita väriä saaneet perunat ja valkosipulit uunivuokaan ja kaada 5dl kermaa sekaan. Paista 200 c n tunti-1,5 kunnes perunat pehmeitä. Voit myös paistaa kauemmin pienemmällä lämmöllä.
Paistele lihat/ kanat/ kalat tai minkä kanssa näitä tarjoatkaan ja nauti! Ihan parasta, ainakin meidän perheen makuun!

Mä lähden nyt elokuviin kummipoikani 9v kanssa . Palaan taas !


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

teinivaltakunnassa kaikki (suht) hyvin

Moi! On venähtänyt ihan liian kauan aikaa, sori siitä! Jotenkin ei ole ollut aikaa, eikä aiheitakaan. Tai muuten vaan olen ollut saamaton.. ...