mun blogi löytyy myös blogit.fi sivustolta!

https://www.blogit.fi/minä-ja-mun-teinit/seuraa

maanantai 29. lokakuuta 2018

eka viikko uutta arkea, hyvin menee!

Kuvahaun tulos haulle oma kiertotie
kuva lainattu omakiertotie.fi sivulta.
Moi! Täällä taas. Uusi viikko pyörähti käyntiin ja fiilis on hyvä! Viime viikolla oma kiertotiestä sosiaalityöntekijä Susa aloitti kunnolla työt meidän perheessä. Mulla oli koko viime viikon hyvä ja luottavainen fiilis.Tuntui kuin painotaakka olisi poistunut harteilta. Pystyin keskittymään töihin , eikä tarvinnut stressata meneekö poika kouluun vai ei. Se, että pysyykö hän siellä ei tietysti ollut mikään itsestäänselvyys, mutta Susa sanoi, että katso vasta illalla wilma ja jos poissaoloja on tullut, ilmoitan hänelle ja muutetaan tarvittaessa taktiikkaa. Viime viikolla poissaoloja tuli 2. Yksi, kun en saanut poikaa ylös ja hän myöhästyi eikä mennyt ekalle tunnille (mun vuoro oli vain kerran herättää viime viikolla...)ja toinen oli luvaton ruotsin tunnin poissaolo, sen hän myönsi heti Susalle ja lupasi parantaa tapansa. Poissaoloja on siis ollut tänä syksynä jo 110, eli nämä kaksi on jo hyvä muutos aiempaan. Nyt yritetään kitkeä kaikki pois. Toivotaan, että onnistuu. Tunnelma kotonakin on ollut paljon parempi, poika on tyytyväinen kun on onnistunut käymään koulussa hyvin ja me vanhemmat ollaan tyytyväisiä, kun näyttää paremmalta. Toki tää on vasta alkua, mutta Susa sanoi, että otetaan päivä kerrallaan, eikä heitetä heti hanskoja tiskiin jos repsahtaa. Koulussa kuitenkin on mennyt ihan mukavasti ja ollaan toiveikkaita.
Perjantaina oli hojks palaveri ja päästiin kuin päästiinkin paikalle, vaikkakin vähän myöhässä. Meillä alkoi palaveri 7.30, mikä on teinille keskiyö.. Sain pojan ylös suht hyvin, mutta liikkeelle lähtö oli vaikeaa. Lopputulos oli se, että minä lähdin hampaita kiristellen pari minuuttia ennen puolta ja poika jäi etsimään lippalakkia. Olin kolulla viisi minuuttia myöhässä ja poika tuli n 7 minuuttia mun jälkeen lippalakki päässään.. Palaveri sujui hyvin ja sain sanoa omia mielipiteitä myös ja saatiin hyvää palautetta, hyvät mahdollisuudet päästä luokalta oikeaan aikaan ja jopa alkaa parantaa numeroitaan jatkokoulutusta silmällä pitäen. Nyt on siis valoisa ja hyvä mieli pojan koulunkäynnin kanssa. Mennään päivä kerrallaan ja ollaan tyytyväisiä jos yrittää kunnolla. Ja tosi tyytyväisiä jos saa nostettua numeroitaan ja pystyy klaaraamaan koulun ilman poissaoloja.
Tämän viikon tavoitteeksi annoin pojalle kokonaan käydyn viikon. Saa nähdä, miten käy. Tämä päivä meni ainakin hyvin .
Tänään oltiin pojan kanssa leffassa.
Aiemmin käytiin usein yhdessä leffassa, nykyään menee mieluummin kaverien kanssa. Nyt saatiin sovittua kumpaakin kiinnostava leffa, venom.Päivää etsittiin jonkin aikaa ja nyt vihdoin päästiin lähtemään. Oli mukavaa viettää aikaa yhdessä, vaikkakin leffateatterin hämärässä.Leffa oli just niin vauhdikas kuin ajattelinkin ja oikein viihdyttävä. Kiva ilta kertakaikkiaan. Toivottavasti saan pojan taas jossain vaiheessa mukaan  leffaan tai jotain muuta touhuamaan. Käyttekö te teinien kanssa harrastamassa, vai onko kaverit ykkös asia? Muistan kyllä itsekin , ettei vanhemmat ollut ysi luokalla ne parhaat frendit vaikka hyvissä väleissä oltiinkin.
Nyt jatketaan viikkoa ja toivotaan , että hyvin alkanut uusi arki jatkuu yhtä hyvin ja vähän paremminkin. Teini on itse tyytyväinen ja kertoo vähäsanaisesti aamun keskusteluistaan: "ihan ok tyyppi , Juteltiin kaikkea." eipähän mun tarvitse tietääkään mistä puhuvat, usein on helpompi jutella ulkopuolisen kanssa kuin omien vanhempien, vaikka ihan kivasti poika meillekin juttelee.
Kivaa uutta viikkoa, mä painun pehkuihin, huomenna meen aikaisin aamulla lenkille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

teinivaltakunnassa kaikki (suht) hyvin

Moi! On venähtänyt ihan liian kauan aikaa, sori siitä! Jotenkin ei ole ollut aikaa, eikä aiheitakaan. Tai muuten vaan olen ollut saamaton.. ...